TERMENI SI CONDITII
website CONTAPRO

Actualizate la data de 01.02.2022

Cele de mai jos va vor ajuta sa intelegeti Termenii si Conditiile de utilizare pentru website-ul https://www.conta-pro.ro/, cuprinsul acestora fiind urmatorul:
1. Prezentare generala
2. Scopul website-ului
3. Acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare a website-ului
4. Utilizarea continutului si informatiilor disponibile pe website
5. Confidentialitate
6. Politica de prelucrare a datelor personale prin intermediul website-ului
7. Lipsa garantiilor
8. Exonerarea de raspundere
9. Link-uri pe site-urile unei terte parti
10. Revizuiri ale acestor Termeni si Conditii de utilizare
11. Legislatie aplicabila si jurisdictie

1. Prezentare generala

Va uram bun venit pe website-ul nostru! Va multumim ca ati ales sa ne vizitati si va informam ca prezentul website aparține societatii CONTAPRO CONSULTANȚA S.R.L. („CONTAPRO”), cu sediul social situat in Bd. Octavian Goga nr.6, bl. M25, sc. 3, et. 5, ap. 71, Sector 3, Bucuresti, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Bucuresti sub nr. J40/9497/2017, avand cod unic de inregistrare fiscala (CUI) 30090196.

2. Scopul website-ului

Scopul prezentului website este de a prezenta si informa vizitatorii cu privire la serviciile CONTAPRO, locatia unde ne desfasuram activitatea, domeniile in care activam, precum si mijloacele prin care ne puteți contacta. De asemenea, website-ul poate contine stiri/aspecte de noutate in materie fiscala, dar si articole si materiale privind activitatea CONTAPRO.

3. Acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare a website-ului
Accesul si utilizarea acestui website sunt supuse conditiilor de utilizare descrise mai jos si tuturor legilor si regulamentelor aplicabile. Va rugam sa parcurgeti integral si cu atentie termenii si conditiile expuse in cele ce urmeaza, intrucat accesand si utilizand website-ul, acceptati aceste conditii si luati la cunostinta ca orice alte acorduri intre dumneavoastra si CONTAPRO sunt inlocuite prin Termenii si Conditiile de utilizare descrisi in cele ce urmeaza.

Daca nu sunteti de acord sau nu acceptati, fara limitari, Termenii si Conditiile de utilizare ale acestui website, va rugam sa parasiti acest website.

4. Utilizarea continutului si informatiilor disponibile pe website

Asa cum am indicat mai sus, website-ul poate contine stiri/aspecte de noutate in materie fiscala, dar si articole si materiale privind activitatea CONTAPRO. Este vorba despre informatii pe care noi le consideram de interes.

Toate informatiile prezentate pe website au caracter pur informativ, nu constituie si nu trebuie interpretate drept consultanta fiscala si nu sunt de natura a stabili o relatie de tip consultant fiscal-client intre CONTAPRO si vizitatorii website-ului. Vizitatorii nu trebuie sa intreprinda sau sa se abtina de la a intreprinde orice actiuni strict pe baza informatiilor prezentate pe website. Pentru consultanta fiscala, vizitatorii se pot adresa echipei CONTAPRO la datele de contact indicate pe website.

Continutul website-ului poate fi accesat de orice vizitator si poate fi vizualizat de pe un computer sau de pe orice alt dispozitiv care ofera acces la internet. Cu toate acestea, fiecare vizitator trebuie sa ia la cunostinta faptul ca drepturile de proprietate intelectuala cu privire la informatiile prezentate (inclusiv forma in care sunt prezentate) si cu privire la continutul website-ului apartine exclusiv CONTAPRO. Publicarea, exploatarea sau distribuirea comerciala a informatiilor disponibile pe acest website nu este permisa. In cazul in care doriti sa utilizati oricare dintre informatiile aflate pe website, o puteti face strict pentru uz necomercial, educativ sau personal, iar orice preluare a acestora trebuie sa faca referire expresa la CONTAPRO drept sursa a informatiei. Utilizarea informatiilor prezentate pe website, fara respectarea celor de mai sus, presupune incalcarea drepturilor de autor si a legislatiei aplicabile din Romania si va atrage raspunderea persoanei vinovate pentru o astfel de utilizare neautorizata.

5. Confidențialitate

CONTAPRO depune toate eforturile pentru a verifica si testa materialul oferit de acest website. Dar, pentru o protectie sporita, va rugam sa rulati un program antivirus pentru toate materialele descarcate de pe internet. CONTAPRO nu isi asuma nicio responsabilitate pentru orice pierdere, intrerupere sau deteriorare a datelor sau a sistemului dumneavoastra, care pot aparea in timp ce navigati pe website-ul nostru. Daca trimiteti o solicitare prin e-mail la un anumit contact sau adresa generala de contact identificata pe website-ul nostru, vom folosi datele dumneavoastra personale obtinute prin intermediul comunicarii pentru a raspunde solicitarii dumneavoastra.

Anumite date personale (cum ar fi adresa de email) sunt colectate prin intermediul website-ului. Detalii privind prelucrarea de catre CONTAPRO a unor astfel de date personale sunt disponibile in Sectiunea 6 – Politica de prelucrare a datelor personale prin intermediul website-ului de mai jos.

6. Politica de prelucrare a datelor personale prin intermediul website-ului

CONTAPRO respecta dreptul la protectia datelor cu caracter personal al fiecarei persoane si a adoptat masuri pentru a se conforma dispozitiilor legale prevazute de Regulamentul UE 679/2016 („Regulamentul GDPR”), precum si de celelalte reglementari in vigoare, in domeniul protectiei datelor cu caracter personal.
Aceasta politica are ca scop sa rezume abordarea CONTAPRO in ceea ce priveste prelucrarea datelor personale prin intermediul website-ului si furnizeaza informatii cu privire la:

 • Tipurile de date personale prelucrate si persoanele vizate
 • Temeiul legal si scopurile prelucrarii
 • Durata prelucrarii datelor
 • Securitate si destinatari
 • Drepturile persoanelor vizate

Tipurile de date personale prelucrate si persoanele vizate
Pentru accesarea website-ului, CONTAPRO nu solicita inregistrarea si/sau indicarea unor date personale de catre vizitatori. Totusi, daca participati intr-una dintre activitatile sau solicitati anumite produse/servicii prestate de CONTAPRO, vom putea colecta datele dumneavoastra personale necesare in acest sens. In lipsa furnizarii acestor informatii, este posibil sa nu se poata furniza aceste produse/servicii sau sa se intarzie in furnizarea acestor produse/servicii de catre CONTAPRO.

CONTAPRO poate colecta informatii de la dumneavoastra, in calitate de vizitator, in urmatoarele modalitati:

 • in mod direct; si/sau
 •  din rapoartele traficului inregistrate de serverele care gazduiesc website-ul.

Atunci cand vizitati un site web, dezvaluiti anumite informatii despre dumneavoastra, ca adresa dumneavoastra IP, ora vizitei dumneavoastra, locul de unde ati accesat website-ul nostru. CONTAPRO, ca si alti operatori, inregistreaza aceasta informatie. De asemenea, CONTAPRO poate prelucra date personale in legatura cu vizitatorii (persoanele vizate), respectiv:

 • nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, oras, date companie, atunci cand persoana vizata completeaza formularul de contact de pe website;
 • nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, oras, date companie, atunci cand persoana vizata completeaza un formular prin care comanda un produs/serviciu oferit de CONTAPRO sau se inscrie la un eveniment organizat de CONTAPRO;
 • nume, prenume, adresa de e-mail, date companie, tara de resedinta, atunci cand persoana vizata completeaza formularul de abonare la newsletterele CONTAPRO privind noutatile din domeniul legislativ-fiscal ce v-ar putea interesa sau v-ar putea fi utile;
 • nume, prenume, adresa de email, precum si orice alte date pe care persoana vizata le insereaza in mod voluntar, din proprie initiativa, in mesajul pe care ni-l
  adreseaza, atunci cand persoana vizata contacteaza CONTAPRO prin intermediul website-ului in vederea stabilirii unei viitoare colaborari.

De indata ce exista un acord cu privire la o colaborare, CONTAPRO va prelucra si alte date cu caracter personal, precum cont bancar, adresa de domiciliu etc., dupa caz, necesare in vederea desfasurarii activitatilor de consultanta ce constituie obiectul nostru de activitate. Toate aceste informatii vor fi colectate insa numai dupa ce exista o relatie de colaborare cu privire la care dumneavoastra v-ati exprimat anterior acordul.
Prelucrarea acestor date nu se face insa prin intermediul website-ului, ci prin alte mijloace de comunicare electronica (email, telefon) sau fizica (punerea la dispozitie de documente).

Activitatile de prelucrare a datelor personale presupun colectarea de date, accesul, utilizarea, pastrarea, actualizarea sau stergerea, dupa caz.
Informatiile vor fi prelucrate conform principiului minimizarii, astfel incat sa permita CONTAPRO sa va solutioneze cererea.

Temeiul legal si scopurile prelucrarii
Prelucram date personale in urmatoarele scopuri:

 • pentru a aplica pasii necesari din punct de vedere legal si comercial in vederea unui posibil contract incheiat sau relatie comerciala cu un posibil client sau
  furnizor;
 • indeplinirea serviciilor de consultanta ce constituie obiectul de activitate al CONTAPRO;
 • pentru a oferi vizitatorilor o experienta personalizata pe website si o navigare cat mai eficienta;
 • indeplinirea obligatiilor noastre legale;
 • asigurarea, monitorizarea si evaluarea conformitatii cu politicile si standardele noastre, in scopul identificarii persoanelor autorizate sa tranzactioneze in numele clientilor, beneficiarilor, furnizorilor si/sau prestatorilor nostri de servicii;
 • pentru transmiterea de newslettere catre persoanele vizate, in legatura cu produsele si serviciile oferite de CONTAPRO, in legatura cu evenimentele
  organizate de CONTAPRO cum ar fi: webinarii, conferinte etc.
 • pentru a beneficia in conditii optime de serviciile/produsele solicitate, mai exact: pentru a intocmi corespunzator facturi proforme/fiscale, pentru a va contacta in vederea transmiterii suporturilor de curs, pentru a va oferi informatii suplimentare despre un eveniment organizat de CONTAPRO si la care v-ati inscris (detalii locatie, remindere, schimbari organizatorice intervenite, informatii tehnice etc);
 • pentru a asigura raspunsul corespunzator la solicitarile persoanelor vizate in legatura cu datele lor prelucrate de CONTAPRO.

Prin intermediul websiteului, datele personale sunt prelucrate pe baza urmatoarelor temeiuri legale, prevazute de art. 6 alin. (1) din Regulamentul GDPR:

 • incheierea si executarea contractului, la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui
  contract (art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul GDPR). Aceasta prelucrare se realizeaza atunci cand, in urma deciziei dumneavoastra de a contracta serviciile
  noastre, se incheie contract, iar CONTAPRO prelucreaza datele dumneavoastra, fie cu ocazia incheierii contractului, fie in executarea acestuia.
 • consimțamantului prealabil si expres al persoanei vizate (art. 6 alin. (1) lit. a) din Regulamentul GDPR).

De asemenea, CONTAPRO mai prelucreaza, dupa caz, datele cu caracter personal ale persoanelor vizate atunci cand:

 • este necesar in vederea indeplinirii unei obligatii legale care ii revine in calitate de operator;
 • este necesar pentru a proteja interesele vitale ale persoanelor vizate sau ale altei persoane fizice;
 • este necesar pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public;
 • este necesar pentru satisfacerea intereselor legitime urmarite de CONTAPRO sau de o parte terta, cu exceptia cazului in care prevaleaza interesele persoanelor vizate sau drepturile si libertatile fundamentale ale acestora.

Durata prelucrarii datelor personale
Datele cu caracter personal vor fi prelucrate dupa cum urmeaza:

 • pe perioada raporturilor noastre contractuale;
 • pe perioada indicata expres de noi si numai pe baza consimtamantului dumneavoastra;
 • pe perioada abonarii la newsletter;
 • in cazul in care dispozitiile legale ne obliga la pastrarea datelor pe un anumit interval de timp, pe durata acestui interval (ex. actele contabile se pastreaza
  potrivit legii contabilitatii pentru o perioada de 10 ani).

Daca datele dumneavoastra cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru a ne respecta obligatiile contractuale sau dispozitiile legale, aceste date vor fi sterse in mod periodic.

Securitate si destinatari
CONTAPRO a implementat standarde general acceptate de tehnologie si securitate operationala, pentru prevenirea pierderii, alterarii, utilizarii neautorizate sau distrugerii datelor personale. Toti colaboratorii, angajatii sau reprezentantii legali ai CONTAPRO sunt obligati sa pastreze datele personale confidentiale si numai persoane autorizate au acces la acestea.

CONTAPRO respecta dreptul dumneavoastra la protectia datelor cu caracter personal, depunand in acest sens toate eforturile necesare si luand toate masurile tehnice si administrative rezonabile, astfel incat sa asigure confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal.

Confidentialitatea si protectia informatiilor colectate de la dumneavoastra sunt prioritare pentru noi.
CONTAPRO nu dezvaluie informatia colectata unor terti fara consimtamantul expres si prealabil al persoanelor vizate. CONTAPRO depune toate eforturile si a adoptat masurile necesare pentru a se asigura ca terte persoane nu au acces la datele dumneavoastra, afara de cazul in care suntem in prezenta unei situatii de excepție.

Astfel, exista situatii in care accesul la datele dumneavoastra este impus de prevederile legale sau indeplinirea obiectului de activitate al societatii, ori de buna functionare/ mentenanta werbsite-ului.
Prin urmare, in anumite circumstante, este posibil sa divulgam datele cu caracter personal ale persoanelor vizate:

 • persoanelor care, in baza unui contract, asigura mentenanta website-ului;
 • furnizori servicii de arhivare;
 • unor consultanti externi (de exemplu auditori sau avocati);
 • autoritati sau institutii publice (autoritatile in materia spalarii banilor, autoritati fiscale sau judecatoresti etc.);
 • altor persoane fizice sau juridice care contribuie la sau asigura indeplinirea obiectului de activitate al CONTAPRO.

Stabilirea unei legaturi intre persoanele vizate si echipa CONTAPRO, in vederea accesarii serviciilor noastre, este conditionata de inserarea adresei de email si
trimiterea unui mesaj. In continutul acestui mesaj, dumneavoastra puteti dezvalui date cu caracter personal, cum ar fi, numarul de telefon sau numele si prenumele, o descriere a situatiei pentru care se solicita serviciile CONTAPRO, precum si alte date pe care persoanele vizate le dezvaluie voluntar.

Noi va recomandam si va rugam sa va limitati la adresa de email de pe care transmiteti mesajul si cel mult la numele dumneavoastra, pe care il inserati in mesaj in vederea stabilirii unei intalniri cu consultantii nostri, urmand ca restul datelor cu caracter personal ce sunt necesare pentru executarea serviciilor noastre sa fie dezvaluite ulterior, cu ocazia incheierii contractului de prestari servicii.

Din pacate, nicio transmisie de date prin intermediul internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, CONTAPRO nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dumneavoastra catre noi, catre si de la serviciile noastre online sau produsele noastre.

In momentul in care noi primim informatiile transmise de dumneavoastra insa, va garantam ca vom depune toate eforturile pentru a asigura securitatea acestora in
sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislatia in vigoare aplicabila.

Datele cu caracter personal pot fi pastrate pe sistemele noastre tehnologice sau in format tiparit. CONTAPRO nu dezvaluie si nu transfera datele cu caracter personal pe care le colecteaza unor state terte din afara Uniunii Europene sau a Spatiului Economic European.

Drepturile persoanelor vizate
In conformitate cu art. 15 din Regulamentul GDPR aveti, in calitate de persoana vizata, urmatoarele drepturi:

 • Dreptul de acces: prin care persoana vizata poate obtine o confirmare cu privire la prelucrarea sau nu de catre CONTAPRO a datelor personale iar in caz afirmativ, dreptul de a obtine informatii cu privire la activitatile de prelucrare a datelor personale
 • Dreptul de rectificare: prin care se poate obtine corectarea datelor personale inexacte
 • Dreptul de stergere: prin care se poate obtine stergerea datelor personale, in anumite cazuri; CONTAPRO nu poate da curs acestei solicitari daca legea obliga la pastrarea acestor date personale sau daca datele sunt necesare pentru un interes legitim al CONTAPRO
 • Dreptul de restrictionare a prelucrarii: prin care se poate restrictiona utilizarea datelor cu caracter personal, pana la rezolvarea unei alte solicitari din partea persoanei vizate
 • Dreptul de opozitie: prin care persoana vizata se poate opune la prelucrarea datelor cu caracter personal, conform legii. CONTAPRO poate da curs direct cererii doar pentru prelucrarile realizate in scop de marketing direct. Cu privire la celelalte cazuri, CONTAPRO va analiza interesele sale prin comparatie cu siuatia in concret a persoanei vizate, pentru a putea adopta o decizie.
 • Dreptul la portabilitate: prin care se pot obtine datele cu caracter personal pe care le detine CONTAPRO cu privire la persoana vizata intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat sau prin care se pot transmite aceste date unui alt operator de date.
 • Dreptul de a depune o plangere la A.N.S.P.D.C.P., cu sediul in Bucuresti, Sectorul 1, Bld. Gheorghe Magheru 28-39, 010336, Romania.

Solicitarea de exercitare a drepturilor enumerate mai sus trebuie adresata in scris CONTAPRO. Ne vom asigura ca vor fi luate toate masurile pentru a solutiona cererea fara intarziere.

Solicitarile de acces, rectificare, restrictionare a prelucrarii sau stergere a datelor personale sunt supuse restrictiilor legale aplicabile.

Daca doriti sa nu mai primiti comunicari promotionale si de marketing din partea CONTAPRO in viitor, ne puteti trimite aceasta decizie in scris direct pe adresa de email a CONTAPRO afisata pe website, utilizand formularul de contact al website-ului sau puteti utiliza link-ul de dezabonare acolo unde acesta este disponibil. Cu toate acestea, optiunea dumneavoastra de a va dezabona de la comunicari de marketing nu presupun automat incetarea oricarei comunicarii cu CONTAPRO referitoare la relatia dumneavoastra cu noi, in baza altor temeiuri legale.

Echipa CONTAPRO lucreaza pentru a asigura un raspuns cat mai rapid cererilor persoanelor vizate, dar termenul de raspuns variaza in functie de complexitatea cererii formulate. Termenul de solutionare a cererilor este de 30 de zile.

7. Lipsa garantiilor
Intreg continutul acestui website poate fi modificat si va este oferit „cs atare” fara a se oferi nici o garantie de nici un fel, fie expresa sau implicita.

8. Exonerarea de raspundere

Utilizarea prezentului site este in totalitate raspunderea vizitatorilor. CONTAPRO nu este raspunzator pentru daune directe sau indirecte, de orice natura, ce ar rezulta din sau in legatura cu utilizarea acestui website sau a continutului sau.

CONTAPRO nu isi asuma nici o responsabilitate si nu va fi raspunzatoare pentru nici o dauna sau virusi care ar putea sa va infecteze computerul sau alte bunuri in urma accesarii sau utilizarii acestui site, sau descarcarii oricarui material, informatii, text, imagini video sau audio de pe acest website.

9. Link-uri pentru site-urile unei terte parti

Acest website poate contine link-uri catre alte site-uri aflate in proprietatea sau operate de alte parti decat CONTAPRO.

Utilizarea unor astfel de link-uri este conditionata de dorinta vizitatorilor de a le accesa. Referitor la aceste link-uri, va informam ca CONTAPRO se exonereaza de orice raspundere cu privire la orice informatie, continut publicitar sau de informare, servicii, produse sau materiale ce pot aparea pe aceste terte website-uri si ca aceste website-uri nu sunt in mod necesar promovate de catre CONTAPRO.

CONTAPRO nu garanteaza in niciun fel aceste terte website-uri ori continutul lor. Daca alegeti sa accesati aceste terte website-uri o faceti pe propriul dumneavoastra risc si cu asumarea tuturor responsabilitatilor si consecintelor ce decurg dintr-o atare accesare.
Mai mult, cand alegeti sa accesati un website tert ar trebui sa parcurgeti inainte de utilizarea acestuia Termenii si conditiile de utilizare ai respectivului website tert. Nu suntem responsabili si nu sustinem website-uri terte.

10. Revizuiri ale acestor Termeni si Conditii de utilizare

CONTAPRO isi rezerva dreptul de a modifica aceasta politica, in orice moment si fara notificare prealabila, in functie de cum va fi necesar. Va recomandam sa verificati aceasta politica in mod regulat, asa incat sa fiti la curent cu toate actualizarile.
Continuarea utilizarii website-ului reprezinta acceptul dumneavoastra al oricaror modificari aduse acestei politici.

11. Legislatie aplicabila si jurisdictie

Prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestui website, precum si condițiile si restricțiile stabilite prin acestea, sunt guvernate de legea romana. Instantele competente din Romania vor avea jurisdictie exclusiva asupra oricaror si tuturor disputelor ce vor aparea din sau se vor referi la sau vor fi in legatura cu prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestui website sau in cazul disputelor in care acesti Termeni si Conditii de utilizare ale acestui website si/sau acest site vor fi considerate fapte relevante pentru astfel de dispute.